Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Březnové jednání předsednictva UNO: nejen příprava krajského sněmu a členský příspěvek

IMG 20180105 184227 927Ve čtvrtek 8. března v podvečer se konalo další jednání předsednictva naší Unie, v pořadí už pětatřicáté. Tradičně jsme byli hosty v prostorách sdružení OK4Inovace v Regionálním centru Olomouc. Na stole byla tentokrát tato témata: ohlédnutí za činností UNO v lednu a únoru, stanovení výše členského příspěvku a další organizační záležitosti, příprava krajského sněmu a podněty od našich členských organizací.

V lednu a únoru, poté, co Unie přešla zcela na dobrovolnické fungování svých představitelů, se toho událo překvapivě mnoho.

Zajišťovali jsme provoz našeho webu a Facebooku jako jedinečného zdroje informací pro neziskový sektor z našeho regionu a také informací o aktivitách neziskovek určených pro veřejnost. Poskytli jsme našim členům právní poradenství. Zastupovali jsme jejich zájmy na jednáních orgánů Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje, v Radě vlády pro NNO i na jednáních Asociace NNO ČR, jíž jsme aktivními členy. Člen předsednictva D. Křížan absolvoval schůzku s náměstkem hejtmana, panem Daliborem Horákem.

Tématem březnového jednání bylo i stanovení členského příspěvku pro členství v letošním roce: Příspěvek zůstává stejný jako loni, ve výši 100 Kč na členskou organizaci. Je splatný do 30. 4. 2018 buď v hotovosti oproti dokladu, nebo na účet sdružení č. 2401102875/2010 u Fio Banky. Variabilní symbol: IČO organizace, do zprávy pro příjemce uvést název organizace. Zájemcům vystaví fakturu M. Vystrčilová. A co obdrží vaše organizace za zaplacený příspěvek? Především pravidelnou porci informací potřebných pro vaši činnost a rozvoj. Dále také možnost bezplatně propagovat vaše akce a aktivity na našem webu a facebookovém profilu, které oba mají docela značnou čtenost. Zároveň v nás získáte toho, kdo mluví za vás, o vás a ve váš prospěch tam, kam se sami nedostanete.

Věnovali jsme se také přípravě krajského sněmu naší Unie. Ten, jak už jsme informovali v lednu, proběhne ve čtvrtek 17. května v Oblastní unii neslyšících Olomouc. Začátek je stanoven na 16.30 hod., prezence od 16.00 hod. Na sněm zveme hosty, kteří mají co říct, a připravujeme zajímavá témata přínosná pro vaši praxi. Sněm bude letos volební. Proto, pokud chcete pracovat pro neziskový sektor našeho regionu a brát se za něj, uvažujte o kandidatuře do předsednictva Unie. Každá pomocná ruka se počítá. Návrhy a také dotazy ohledně kandidatury můžete zasílat na mail našeho sekretariátu, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Sněm bude tradičně veden v neformálním duchu a po absolvování oficiální části jsou všichni účastníci a hosté pozváni k volné zábavě se zahradním grilováním.

Na výzvu, abyste předsednictvu poslali své podněty, reagovalo osm organizací. Všechny jsme probrali, a to s povzbudivým výsledkem - tedy většinou. Jaké to jsou výsledky, ale také další podrobnosti k projednaným tématům se dozvíte z přiloženého zápisu.

Zápis z jednání si přečtěte zde: Zapis_pUNO_35_20180308.pdf