Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Co plánují olomoučtí Přátelé přírody na jaro a léto? Inspirujte se…

xna titulkuLetošní sezóna olomoucké skupiny Malá liška spolku Přátelé přírody z. s. bude opravdu hvězdná. Aspoň podle plánu. Ale ze zkušenosti víme, že zrovna nám se plány uskutečňovat daří. Za první dva měsíce tohoto roku už máme za sebou několik památných turistických výšlapů i kulturních chvilek a dokonce i první lyžařský víkend v historii, kdy se nejenže našlo dostatek zájemců, ale byl i sníh a chata a vůbec všechno.

Abyste věděli, na co se těšit v následujících měsících, přinášíme přehledné letáky s termíny, tématy a organizátory našich akcí na jaro a léto. Podzimní plány zveřejníme zase v červnu. 

V nejhezčích měsících roku nás čeká několik vícedenních výjezdů. V rámci Česka se podíváme do Štramberka a okolí, pomůžeme dobré věci na Zámecké brigádě Přátel přírody na Slapech a netradičním pohledem se zaměříme na přírodní a kulturní krásy Prahy. O prázdninách vyrazíme i do světa - letošní vícedenní zájezdy vedou na Slovensko do Malých Karpat a také do Rumunska, do pohoří Retezat, nejkrásnějších rumunských hor. V obou případech se akce uskutečňují ve spolupráci s místními Přáteli přírody.

Nejvíce našich akcí ale bude odpoledních či jednodenních. Ty turistické se zaměřují na poznávání zajímavých míst východních Čech a jižní Moravy, ale také bližšího okolí Olomouce. Téměř každý měsíc proběhne tematické Setkání s knížkou. Zařadili jsme i několik posezení s hudbou provozovanou amatérskými muzikanty z našich řad, dodržíme pravidelná volná setkání našich členů a příznivců pod značkou "Posed" a chystáme i výtvarnou dílnu a další veselosti. Za vším stojí hodiny a hodiny práce dobrovolníků z řad našich členů, kteří rádi dělají něco navíc pro ostatní. Patří jim za to dík velký jako bronzová deska.

Inspirujte se našimi plány, zapište si je do svých diářů a v předstihu mrkněte na náš web do aktuální nabídky akcí na konkrétní měsíc, kde vždy najdete podrobnosti a hlavně - ověříte si datum a čas, kdy se daná akce koná. Rádi vás na našich programech uvidíme, děláme je pro vás.

Přehled našich akcí pro naše členy i veřejnost najdete na www.malaliska.cz/akce2018

Hynek Pečinka

Přátelé přírody, z. s. – skupina Malá liška, www.malaliska.cz