Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vycházky do přírody na okrajích Olomouce mají nový web

dpvm webPo necelých čtyřech letech jsme se odhodlali z gruntu změnit vzhled webových stránek projektu Do přírody ve městě. Přenášení „starých“, ale doposud platných dat, jsme věnovali celý měsíc únor a nyní je už vše připraveno na to, abyste mohli vyrazit na trasy do přírody ve městě Olomouci lépe a radostněji. Mrkněte se na www.prirodavemeste.cz, jak se nám to povedlo!

Aby se vám web ještě více líbil, přidáme během nejbližších dní ke každé trase ještě i fotky z organizovaných vycházek, které po většině tras proběhly v posledních třech letech. Pomohou vám získat představu, co přesně vás na té které trase čeká a proč se na ni vypravit.

No a proč se tedy na naše trasy vlastně vypravit? Za poznáním toho, jak vypadá Olomouc jinde než na Horním a Dolním náměstí nebo na vašem sídlišti. Za přírodou, která v Olomouci není jen v městských parcích nebo na Svatém Kopečku. Za tou nepěstěnou, do které se zakusují okraje města. A právě do těch okrajových částí, kde se během chvilky přenesete na vesnici, i když stále budete nadosah městskému autobusu či tramvaji.

Tak hodně zdaru při objevování Olomouce z jiné stránky. A napište nám, jak se vám náš projekt líbí!

Hynek Pečinka

Přátelé přírody, z. s. – skupina Malá liška, www.malaliska.cz