Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Na výzvědy do Chocně a Brandýsa aneb teď už vědí, co se skrývá podél trati

294Členové a příznivci spolku Přátelé přírody z. s. z jeho olomoucké místní skupiny Malá liška se v půlce února vydali na další turistickou výpravu, tentokrát na pomezí Čech a Moravy. Podali o tom následující zprávu: Zatímco se milovníci zimních taškařic tetelili nadšením na našem Lyžařském víkendu v Beskydech, připravili jsme pro ty, co už delší dobu úpěnlivě vyhlížejí jaro (nebo prostě jen zbyli ve městě), na sobotu 17. února celodenní výlet pod názvem "Z Chocně hopsa hejsa dojdem do Brandejsa". A rámcové zadání jsme splnili. Ale nejen to.

V počtu 13 zájemců o objevení doposud utajených krás podél vlakové trati na Prahu, které našinci zůstávají utajeny, protože při běžné cestě vlakem do hlavního města nejpozději za Českou Třebovou usne a probouzí se zpravidla až za Kolínem, jsme se sešli na olomouckém hlavním nádraží. Přímý vlak nás odvezl přímo do Chocně, přičemž cesta trvala hodinu a chlup. Celý článek...