Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Podzim v Rodinném centru Vikýrek: Přednášky pro aktivní rodiče i společná tvoření

Vikýrek logoRC Vikýrek, z. s. (Sportovní 273, Vikýřovice) je nezisková organizace, která byla založena v roce 2005, a jejímž posláním je prostřednictvím přátelského setkávání nabízet veřejnosti kulturní, společenské a sportovní akce pro rodiny s dětmi.Rodinné centrum Vikýrek se stalo prostorem pro setkávání rodičů a dětí nejen celého regionu Údolí Desné. Nabízí prostor všem, kteří chtějí poznat sami sebe a souvislosti života. Rodičům, kteří věří v přirozené rodičovství, a tomu, že děti jsou základem budoucnosti světa. Děti zde mají možnost poznávat své vrstevníky, hrát si, zpívat a objevovat svět. Přijít může každý, kdo má chuť, kdo nechce být doma sám, kdo chce poznat nové přátele, chce se něco naučit a prožít pěkné chvíle.

Vikýrek zve všechny na připravovanou přednášku „Odměny a tresty... sociální týrání dětí“, která se uskuteční v sobotu 28. října od 14 do 17 hodin v divadelním sále ZŠ Šumperk Sluneční. Přednášející bude PhDr. Lidmila Pekařová, autorka knihy „Jak žít a nezbláznit se“. Dozvíte se mimo jiné, kdo a kdy smí trestat a jak? Nepřípustné sankce a neuvážené direkce... 

Na neděli 5. listopadu si pro Vás ve Vikýrku připravili akci s názvem „Uspávání skřítků“. V rámci akce si vyrobíme lampióny a v průvodu plném krásných světýlek půjdeme skřítky uspat. Kdo se chce přidat, může se už teď hlásit na email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

V neposlední řadě dne 11. listopadu proběhne velmi zajímavá přednáška „Podvědomé motivy problémového chování“, přednášet bude pedagožka a propagátorka vektorové psychologie Žeňa Podloucká, opět v divadelním sále ZŠ Šumperk Sluneční.