Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Staňte se asistentem v rodině s dvojčaty a vícerčaty! Podstatou projektu je pomoc rodině formou úlevové péče

DV asistent-fotoZačal nový školní rok, zimní semestr, a Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty rádo přivítá nové zájemce ze strany možných asistentů či rodin o zapojení se do dobrovolnického programu Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty. Program Centrum realizuje od roku 2014 a od té doby se setkává s velkým úspěchem a rostoucím zájmem. Podstatou projektu je pomoc rodině formou úlevové péče. Ty jsou velice zatíženy jak po stránce časové a materiální, tak i organizační a lidské.

Do rodiny dochází pravidelně na 2-3 hodiny týdně dobrovolník/ce a umožňuje rodině účastnit se aktivit, které by pro ně byly jinak těžce realizovatelné či neuskutečnitelné. Rodina si může vybrat, zda má zájem o asistenci při volnočasových aktivitách, doprovod k lékaři či na rehabilitační cvičení, výpomoc a asistenci doma v rodině nebo pomoc při předškolní/školní přípravě. Tyto oblasti byly nastaveny s cílem pomoci rodině v péči o děti. Služba je rodinám poskytovaná bezplatně.

Asistentem se může stát student/ka VOŠ, VŠ, aktivní prarodiče či kdokoli, kdo má srdce na pravém místě, má rád děti a chce věnovat kousek svého volného času rodině, která to potřebuje.

Zúčastnit se programu mohou i rodiny z Olomouce a blízkého okolí s dvojčaty či vícerčaty do 8 let, které by měly zájem o svého asistenta/tku.

Zájemci z řad rodičů i dobrovolníků najdou více informací na www.dvojcata.net v sekci Asistent do rodiny.

Kontaktní osoba: Bc. Et Bc. Lucie Ševčíková / Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript / 730 521 788