Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Za potěšením bez námahy. Olomoucké Centrum Amelie zve na společnou prohlídku Rozária

Rozárium Olomouc [foto Flora Olomouc]Amelie již nějaký ten rok nabízí všem bez rozdílu trochu jednoduché relaxace - zajít si na výstavu a pokochat se krásou, kterou tam můžeme potkat. Mnoho lidí si na výstavu samo nevyrazí - obávají se, že „tomu nerozumí“, že „si budou připadat divně“, že je „trapné chodit na výstavu sám/sama“ a že „to je jen pro umělce“ a mnoho dalšího. Ano, i to vše se může stát a může to být pravda. Amelie však díky svým arteterapeutům vybere za vás, půjde s vámi a umožní vám se ptát, sdílet dojmy (ať už jsou jakékoli) a rozhodně vám tak nepřímo pomůže.

A jak? Pro každého, kdo je nějaký čas mimo běžný program - v léčbě nebo rekonvalescenci, je aktivita těžká, ale i velmi prospěšná. To, že něco zvládneme (dojít na výstavu, přijít včas na místo srazu, vyjít ze svého stereotypu) nám pomáhá uvědomit si, že nejsme jen nemoc, ale že toho mnoho dokážeme, že se dokážeme rozvíjet, můžeme hledat nové věci, zkoušet. A takové vědomí nás posiluje.

Každý, kdo navíc vyrazí na výstavu (ale i hudební či kulturní vystoupení) si odnáší nějaké dojmy - pracuje s emocemi, zakouší v praxi nové. To nás aktivizuje a podněcuje v nás emoce. Jsme. A pokud se nám navíc výstava (koncert) líbí, pak zažíváme dobré emoce, které nám na hlubší úrovni pomáhají být zdraví - ustavujeme rovnováhu se stresovými hormony a relaxujeme. A v neposlední řadě můžeme potkat další lidi, které zajímá to samé a neboprostě jen na chvíli zapomenout na vše, co je venku - povinnosti, starosti, všednost.

A proto všechno vás centrum Amelie zve na společnou prohlídku nedávno rekonstruovaného olomouckého Rozária. Sraz účastníků je ve středu 21. června v 15 hodin u Centra Amelie, odkud se společně vychází do Rozária.