Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Oslava života na prvomájovém Ekojarmarku na Horním náměstí zakončí program Ekologických dnů Olomouc

EkojarmarkVelký Ekojarmark ukončí 1. května na Horním náměstí v Olomouci již 27. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc, který pořádá Sluňákov. Historické centrum města se zaplní stánky s tradičními řemesly. Ty doplní řada hravých stanovišť pro rodiče s dětmi, včetně dílen o udržitelné domácnosti bez odpadků a o hliněných omítkách v praxi. Dvě svá divadelní představení pro děti odehraje u Caesarovy kašny oblíbené Divadlo Víti Marčíka. Součástí jarmarku je tradičně kampaň „Olomouc třídí odpad“. Pořadatelé v rámci jejího proglamu na Ekojarmarku vyhlásí výsledky soutěže škol ve sběru starého papíru. Svět odpadů, od jejich původu až po recyklaci, představí lidem i dětem společnosti Eko-Kom, Ekolamp a Ecobat. Asekol ve 14:00 předá na hlavním pódiu televizor výherci, který bude slosován z lidí jež donesou na jejich stánek během dne starý mobil.

Lidé mohou spojit návštěvu Ekojarmarku také s netradičními prohlídkami města. Olomouc mohou vidět z výšky (radniční věž), z vody (přihlášky na stanovišti Peřeje tours) a očima lidí bez domova (Pragulic Olomouc). Na některé workshopy a prohlídky je nutné se přihlásit (více informací www.slunakov.cz). To vše doprovodí svou hudbou na hlavním pódiu celá řada skvělých kapel z ČR i ze Slovenska: Tomáš Kočko & ORCHESTR, Žamboši, Marshall Malinovsky, Ivan Hlas Trio, Živé Kvety, Lanugo, Korben Dallas. Koncert zakončí svými písničkami Luboš Pospíšil £ 5P, těsně před svým uvedením do Beatové síně slávy.

Májová Olomouc, alternativní přístupy k životu, spoustu muziky a skvělé divadlo, pěkné dárky z rukou řemeslníků, … přijďte slavit život a pobýt spolu.

Tisková zpráva: EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 2017
Horka nad Moravou – Olomouc: 27. 4. 2017
Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. Skrbeňská 669/70, 783 35 Horka nad Moravou
www.slunakov.cz