Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Charita Zábřeh připravuje tradiční materiální sbírku

Charita Zábřeh sbírka 1I na letošní jaro připravila Charita Zábřeh ve spolupráci s městy Zábřeh a Mohelnice materiální sbírku šatstva, obuvi, lůžkovin a domácích potřeb. Proběhne hned po Velikonocích a z jejího výtěžku bude Charita pomáhat potřebným lidem. Pokud jste již zahájili jarní úklid svých šatníků a domácností, můžete tyto věci věnovat do sbírky, která se bude konat ve dnech 20.-22. dubna 2017. Veškeré sezónní oblečení i obuv, lůžkoviny, deky, polštáře, ručníky i domácí potřeby budou sbírány ve čtvrtek a pátek od 9 do  17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hod. Sběrným místem v Zábřehu bude opět bývalý sklad nádraží ČD (nad ČS Slovnaft) a v Mohelnici lze dary nosit do nákladního auta přistaveného na Náměstí Svobody u Mohelnického kulturního centra.

Část věcí použije Charita v rámci své pomoci potřebným, ostatní půjdou do regionální šatní banky a nevyužitelné věci k recyklaci. „Rádi bychom oslovili dobrovolníky, kteří by nám mohli s organizací sbírky pomoci. Jedná se především přebírání pytlů s věcmi od dárců, manipulaci s nimi a třídění,“ oslovuje vedoucí dobrovolnického centra DobroDruh Tomáš Orehek.  Zájemci o dobrovolnictví se mohou hlásit na tel: 736529295, mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Protože uskutečnění sbírky zahrnuje také určité provozní náklady (doprava nákladním autem, nájem zázemí, obalový materiál, drobné občerstvení dobrovolníků), děkuje Charita dárcům předem také za příspěvek na úhradu těchto nákladů. Jedná se přibližně o 1 Kč za každý předaný 1 kg materiálu. Přispět lze do zapečetěné pokladničky umístěné na sběrném místě.

Děkujeme všem, kteří aktivity Charity podporují a nezavírají oči a srdce před pomocí potřebným.