Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Onko klub Slunečnice Olomouc v závěru roku 2016

Návštěva členek z Onko klubu Duha VsetínUplynul patnáctý, jubilejní rok činnosti našeho Onko klubu Slunečnice a první rok, kdy se stal i klubem seniorů, jejichž zřizovatelem je olomoucký magistrát. I v posledních dvou měsících roku 2016 pokračovala bohatá nabídka činností našeho klubu, magistrátu či krajské rady seniorů. Každá z nás, členek klubu, si mohla vybrat dle svého zájmu, ať již šlo o aktivity kulturní, tělovýchovné a další. Dotknu se jen některých z nich.

Ze společně navštívených kulturních akcí musím především zmínit úžasný kulturní zážitek ze dne 11. prosince. Byl jím koncert Pavla Šporcla pod názvem Vánoce 2016 aneb Bacha na Šporcla v sále Moravské filharmonie. Špičkového houslistu doprovodil komorní smyčcový orchestr a cembalo. Odměnou mu byl dlouhotrvající potlesk publika ve stoje. A tak nechyběl ani přídavek. Koncert v nás navodil pohodu, která by měla předvánoční i vánoční období provázet.

Cvičení harmonické gymnastiky s lucerničkamiNa závěr poslední hodiny harmonické gymnastiky v roce 2016 připravila pro nás Jana, stejně jako v minulých letech, působivé cvičení s „lucerničkami“.

V rámci ozdravných akcí byly zorganizovány pobyty v solné jeskyni Solana.

V tomto období nás navštívila děvčata z Onko klubu Duha Vsetín. Dne 7. prosince nám oplatila nám naši červnovou návštěvu Valašska. Setkaly jsme se v sídle klubu na Polské ulici. V úvodu jsme nabídly občerstvení. Aby bylo stylové resp. regionální, využily jsme na jeho přípravu převážně olomoucké tvarůžky. Povídaly jsme si o našich činnostech, vyměnily upomínkové předměty… Na závěr jsme se přes Smetanovy sady vydaly na vánoční trhy na Horním a Dolním náměstí. Tam jsme si samozřejmě daly i punč. V závěru odpoledne jsme se jen nerady loučily.

Listopadová členská schůze byla spojena „babincem“, tj. posezením s občerstvením, na které každá z nás přispěla svými sladkými i slanými specialitami, a také s „blešákem“.

Členská schůze dne 7. prosince v restauraci SenimoProsincová schůze se uskutečnila tradičně v restauraci Senimo. Po úvodním vystoupení k organizačním a dalším záležitostem, jsme si pochutnaly na výtečném řízku s bramborovým salátem. Popřály jsme si příjemné Vánoce a do nového roku především hodně zdraví, štěstí a pohody. Rozloučily jsme se, abychom svátky trávily se svými nejbližšími a v lednu 2017 se opět setkaly. Stejné novoroční přání jako pro sebe máme pro naše rodiny, všechny členy spřátelených sdružení a klubů, sponzory a ostatní přátele a podporovatele.

Věra Kratochvílová, Onko klub Slunečnice