Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Oblastní odbočka SONS Olomouc pořádá adventní koncert, na který přijali pozvání japonští interpreti

SONS advent koncertZveme Vás na adventní koncert, pořádaný Oblastní odbočkou SONS Olomouc. Koncert, na kterém vystupují Chikako Tomita (housle), Yuya Sakuma (viola) a Shoko Kono (klavír), se uskuteční v pondělí 19. prosince 2016 v Mozartově sálu Moravské filharmonie Olomouc (vstup z Divadelní uličky). Přijďte si odpočinout od předvánočního shonu a poslechnout si krásnou hudbu, která vás svátečně naladí! V rámci programu zazní díla Johanna Sebastiana Bacha: Sonáta č. 2 pro houslové sólo A minor s. 1003- Grave, Fuga; Josefa Suka: Houslové sólo z pohádky Radúz a Mahulena; Antonína Dvořáka: Romance F minor op. 11; Dariuse Milhauda: Suite op. 157b a výběr z českých koled: Jak jsi krásné neviňátko, Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a další...

Vstupné 100 Kč, držitelé průkazu ZTP, ZTP-P a jejich průvodce 50 Kč. Vstupenky je možno zakoupit na místě nebo po domluvě v kanceláři odbočky na adrese I. P. Pavlova 69, Olomouc (tel. 585 427 750, 608 321 399). Těší se na Vás také pracovníci OO SONS Olomouc.

 

Slovo o interpretech:

 

Chikako Tomita - housle

Narodila se v r. 1991 v Tokiu. Studuje obor housle v magisterském programu na HAMU u prof. Pavla Hůly. V letech 2007–2011 studovala na Hudební škole Toho-Gakuen v Tokiu u prof. Yumino Toyoda. V letech 2006–2010 se účastnila každoročně letního hudebního kempu v Praze, kde se seznámila s evropskou hudební tradicí. V roce 2008 vystoupila jako sólistka na závěrečném koncertě nejlepších účastníků na zámku v Chanovicích. S Mezinárodním komorním orchestrem Music Camp Prague pod vedením prof. Jaroslava Krčka nabyla zkušeností v oblasti barokního a klasicistního stylu ve smyčcovém ansámblu.

V roce 2008 získala čestné uznání jako finalistka na Mezinárodní soutěži v Osace. V červnu 2011 absolvovala v rámci Německo-japonského kulturního projektu pro mladé hudebníky turné v Německu. V letech 2012–2014 hrála v České filharmonii jako studentka akademie České filharmonie.

Yuya Sakuma - viola

Narodil se v Tokiu. V roce 2010 absolvoval v oboru housle na vysoké škole Kunitachi College of Music v Tokiu u profesora Hiroaki Oseki. Účastnil se semináře Pražské konzervatoře v japonském Gifu u profesorky Dany Vlachové. Od září 2013
u ní nadále úspěšně pokračuje v řádném studiu v Praze.

Shoko Kono - klavír

Začala hrát na klavír v sedmi letech. Absolvovala vysokou školu Toho gakuen college of drama and music v Tokiu. V České republice absolvovala na univerzitě v Ostravě u doc. Novotné. Pokračuje ve studiu na HAMU v Praze u prof. Malého.