Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Věnujte dárek osamělým lidem a proměňte jejich Vánoce

Vánoční sbírka SOSS blížícím se adventem začínají i ve Středisku SOS v pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci přípravy nadílky zvané Vánoce pro osamělé. Pracovníci střediska a ochotní dobrovolníci již od roku 1990 právě v tomto období připravují malé vánoční balíčky. Přijďte podpořit dobrou věc a věnujte dárek lidem, kteří od nikoho z blízkých dárek nedostanou. Balíčky budou dobrovolníci roznášet osamělým, nemohoucím a nemocným seniorům.

Aby bylo možno uskutečnit tuto radost z obdarování, obracíme se s prosbou o pomoc na každého s dobrým srdcem. Přijímáme vánoční pečivo, cukroví, ovoce, čaje, trvanlivé potraviny a hygienické potřeby,“ řekl Jan Kučera, pracovník Střediska SOS pro vzájemnou pomoc občanů. Zaměstnanci střediska a dobrovolníci každoročně připraví asi stovku balíčků. Potřebným je předají ještě před vánočními svátky. „Dárky, které dostaneme později, přidáme k nadílce pro osamělé občany bez vlastního rodinného zázemí, kteří s námi u prostřeného stolu prožijí Štědrý den,“ doplnil Jan Kučera.

Sbírka se uskuteční do 19. prosince ve dvou provozovnách: v ulici Praskova 16 (nedaleko tramvajové zastávky U Bystřičky) a v ulici Rooseveltova 9. Otevřeno je od pondělí do pátku, od 9.00 do 18.00, a v sobotu od 8.00 do 12.00.