Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Najděte si v adventu čas pro sebe i své děti. RC Heřmánek Vám v tom rád pomůže

heřmánek prosinec 2016A je tu advent. Ne, že by za okny byla ta pravá zima, ale kalendář mluví jasně. Někteří lidé s oblibou říkají: „Hlavně ať je klidný!“ Ale jak na to, když ke každodennímu kolotoči přibude spousta chystání, shánění a uklízení. Neuklízet? Pro někoho je bytostně nutné mít umytá okna, vyprané záclony, vyleštěné skloNepéct? Někdo si bez pečení a vůní vanilky nedokáže Vánoce představit. Nekupovat, nevyrábět, nezajímat se o dárečky svým blízkým? Vždyť je to tak naplňující přemýšlet nad svými milými a tím, co by je překvapilo, potěšilo, rozzářilo…

Možná není klíč ke klidnému adventu v tom, že nebudeme uklízet, vařit a shánět dárečky. Celé to tajemství se totiž až tak netýká toho vnějšího. Když nenaladíme housle, při prvním tónu to zaskřípe. Když se nenaladíme na vnitřní pokoj a radost těšícího se dítěte, zaskřípe to při prvním hrnku rozlitého čaje, pohledu na špinavou podlahu či plechu spálených rohlíčků. Ze srdce přejeme Vám i sobě, abychom neměli velká očekávání a dokázali si v tom všem shonu užít drobná zastavení, z nich čerpat a těšit se, protože atmosféra adventu a Vánoc má kouzelnou moc jen tehdy, pokud si ji připustíme k tělu a necháme se jí prostoupit bez ohledu na všechny povinnosti, prudící koledy v obchoďáku a pocity, že je toho všeho moc.

I v adventu je tu Heřmánek pro Vás a Vaše děti. Moc rádi bychom byli oázou, kde se ohřejete, dáte si čaj, natáhnete nohy... Zastavíte-li se s námi, máte možnost potkat Mikuláše i s partou andělů, nechat ostříhat sebe i děti, nahlédnout do zážitků maratonského běžce z cestování po Číně i prožít muzikoterapeutický dotek hudby. Jste srdečně zváni, program prosincových akce je ke stažení zde.

[Tisková zpráva, RC Heřmánek, 24. 11. 2016]