Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nominace dobrovolníků na ocenění Křesadlem prošly výběrem - a známe finalisty

11149479 10152824709448494 3295212098692677700 nVýběrová komise, v níž se zúčastnil i náš zástupce, vybrala ve středu 9. listopadu z 26 dobrovolníků nominovaných na ocenění Křesadlo za Olomoucký kraj osm finalistů a několik náhradníků. A neměla přitom vůbec lehký úkol, protože se v každé kategorii sešlo několik kvalitních nominací, mezi kterými bylo zatěžko rozhodnout. Členové komise tak opět jako každým rokem litovali, že je Křesadel pouze osm.

Na výběru se podílejí zástupci statutárních měst Olomouce a Prostějova, Olomouckého kraje, Českého rozhlasu Olomouc, Olomouckého Deníku, Univerzity Palackého v Olomouci a Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.

Nominovat kandidáty na ocenění mohl kdokoli v průběhu měsíce října. Slavnostní vyhlášení a předání cen Křesadlo proběhne v pondělí 19. prosince večer v olomouckém arcibiskupském paláci. Do té doby budou samozřejmě jména nominovaných tajná.

V Olomouckém kraji se letos koná oceňování dobrovolníků, tedy obyčejných lidí dělajících neobyčejné věci, už pošesté v řadě. Každým rokem možnost nominovat vyhlašuje Dobrovolnická sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, realizací samotného procesu je pověřena společnost Maltézská pomoc o. p. s.

kresadlo