Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výcvikový kurz pro koordinátory dobrovolníků „Management dobrovolnictví II“ nabídne výměnu vzájemných zkušeností

kurzyHestia, organizace pro podporu dobrovolnictví, pořádá pokračující výcvikový kurz pro koordinátory dobrovolníků „Management dobrovolnictví II“. Kurz je určen pro ty, kteří ovládají základní informace o managementu dobrovolnictví. Volně navazuje na kurz Management dobrovolnictví I., ve kterém byla zpracována základní témata jako výběr, výcvik dobrovolníků, průběžná práce s dobrovolníky, supervize a evaluace. Současný kurz je postaven především na zkušenostech koordinátorů dobrovolníků.

Kurz se hlouběji zaměřuje na podíl osobní a profesní role koordinátora dobrovolníků, rizika práce v pomáhajících profesích a rozbor konkrétních témat souvisejících s jednotlivými dobrovolnickými programy (práce s dobrovolníky, syndrom vyhoření, supervize a evaluace, sebepoznávání). Kurz je veden formou zážitkových a supervizních technik. V programu kurzu jde především o výměnu vzájemných zkušeností, o zpracování různých témat formou supervize a také o pohled na problematické oblasti Vašeho dobrovolnického programu.

Kurz se koná od pondělí 12. do středy 14. prosince 2016 v Sociální firmě Jůnův statek v Sedleci u Prahy. V ceně kurzu 5.400,- Kč je kromě kurzovného, studijních materiálů a CD s dokumentací dobrovolnických programů zahrnuto ubytování ve vzdělávacím středisku ve tří až pětilůžkových pokojích a celodenní stravování v restauračním zařízení.

Kurz je zároveň kvalitním podkladem pro absolvování zkoušky „Koordinátor dobrovolníků“ spojené s vydáním osvědčení o získání profesní kvalifikace - více zde. Daňový doklad a akreditované osvědčení o účasti obdrží účastníci na kurzu. Kurz je akreditován MPSV jako součást celoživotního vzdělávání pracovníků sociálních služeb. Výstupem z kurzů je osvědčení použitelné pro potřeby individuálních vzdělávacích plánů. Podrobné informace ke kurzu včetně přihlášky ke stažení zde.