Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Den otevřených dveří v organizacích pro nevidomé a slabozraké u příležitosti Dne nevidomých 14. listopadu

tyflo02Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR – Oblastní odbočka a Prodejna Tyflopomůcek, TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. a Tyfloservis Olomouc, o.p.s. pořádají u příležitosti Dne nevidomých v pondělí 14. listopadu 2016 od 9:00 do 16:00 hodin Den otevřených dveří. Zvána je široká veřejnost, žáci, studenti a pedagogové škol, obzvláště ale ti z Vás, kdo špatně vidíte a nevíte si občas rady, jak řešit některé situace. Prohlédnete si prostory centra na I. P. Pavlova 69 v Olomouci (areál Jalta) a seznámíte se s nabídkou poskytovaných služeb, aktivit a programů pro osoby se zrakovým postižením.

Co zažijete? Předvedeme Vám speciální pomůcky pro zrakově postižené. Budete mít příležitost s klapkami na očích vyzkoušet si různé situace ze života nevidomých.

V 10.00 a v 15.00 hodin se s vámi podělí o své životní zkušenosti nevidomí a slabozrací uživatelé služeb. Budete se moci na cokoliv zeptat, více proniknout do života lidí, kteří žijí s těžkou zrakovou vadou. Možná přijde i vodicí pes. Školní skupiny prosíme o upřesnění času exkurze na níže uvedených kontaktech.

OO SONS – tel. 585 427 750

TyfloCentrum - tel. 585 415 042

Tyfloservis – tel. 585 428 111