Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přátelé přírody z Olomouce a Pardubic otevřeli bránu další spolupráci

ppPce 009První společnou akci pardubických a olomouckých Přátel přírody se povedlo podniknout v sobotu 22. října. Deset členů skupiny Malá liška se vydalo do Pardubic, kde je hned na peróně nádraží přivítal chlebem, solí a slivovicí čtyřčlenný hostitelský tým skupiny Koala. Ten také připravil ochutnávku Pardubic všemi smysly - exkurzi s profesionálním průvodcem po pamětihodnostech města a na zříceninu hradu Kunětická Hora kousek za městem, posezení u dobrého jídla a pití nejprve v Restauraci Evropa a také v secesním Café Bajer anebo lov tekutého pokladu, během něhož se hosté dozvěděli něco z pardubických reálií. 

Program byl nacpaný k prasknutí a opravdu seděl na minutu. I tak ale bylo jasné, že třeba návštěva dostihů nebo divadla zbude na příště. A že nějaké "příště" určitě bude, se shodly obě skupiny ještě předtím, než Olomoučáci nasedli do vlaku směrem k domovu. Pozvali své pardubické přátele k sobě domů a samozřejmě se v Pardubicích zase rádi ukážou. Fotky zde.