Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Obnova olomoucké Rudolfovy aleje: připojte se k výsadbě stromů

rudolfova-alej-vizualizace-2016221Už na podzim tohoto roku plánuje společnost Výstaviště Flora Olomouc ve spolupráci s Magistrátem města Olomouce dokončit obnovu Rudolfovy aleje ve Smetanových sadech, kterou zpustošila nemoc stromů zvaná slizotoková nekróza. Více než dvě stovky jírovců musely být kvůli této vážné chorobě letos na jaře vykáceny. V historické aleji je nahradí vhodnější a odolnější lípy. Zúčastnit se jejich výsadby mohou také zájemci z řad široké veřejnosti, a to jednak osobně, případně i formou finančního daru.

"V současné době probíhá administrativní proces přípravy nové výsadby stromů v Rudolfově aleji. Pokud nám to klimatické podmínky dovolí, sázet by se mělo ještě do konce tohoto roku," potvrdil ředitel akciové společnosti Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř.

Pomoci s výsadbou celkem 108 nových stromů mohou také Olomoučané, pro něž je mnohdy podoba nejznámější části historických městských parků srdeční záležitostí a o osud aleje mají skutečně velký zájem. "Už nyní evidujeme více než tři desítky zájemců o novou výsadbu," upřesnil náměstek primátora Aleš Jakubec. "V řadě případů se jedná o stejné dobrovolníky, kteří se účastnili již předchozího sázení jírovců v letech 2010 a 2012 a zasazení stromu tehdy měli spojené s nějakým osobním příběhem, například sňatkem či narozením dítěte," dodal Jakubec.

Svou sounáležitost s oblíbenou promenádní alejí mohou lidé vyjádřit nejen osobní účastí při výsadbě nových stromků, ale také finančním darem. Zájemci se mohou hlásit na oddělení propagace společnosti Výstaviště Flora Olomouc, a.s., telefon 585 726 219, e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Všichni přihlášení dostanou včas konkrétní informace o tom, jak bude jejich pomoc probíhat.

Zdroj: www.flora-ol.cz