Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Do Setkání Přátel přírody na Trojmezí zbývá už jen pár dní

1610setkaniUž na konci tohoto týdne se uskuteční pátý ročník celostátního srazu členů a příznivců spolku Přátelé přírody z. s. Do Jablonce nad Nisou se na prodloužený víkend od 13. do 16. října sjedou Přátelé přírody ze všech skupin, co v Česku spolek má. K tomu se přidají místní hostitelé a také jejich partneři, Naturfreunde Löbau z druhé strany společné česko-saské hranice.

Akce Setkání Přátel přírody na Trojmezí, kterou významně finančně podpořil Česko-německý fond budoucnosti, má ukázat nejrůznější podoby spolupráce veřejně prospěšných iniciativ, a to v rovině mezigenerační, vnitrostátní i mezinárodní. Účastníkům spojeným podobným náhledem na svět nabídne poznávací výlety na české i německé straně Jizerských hor, workshopy s výměnou zkušeností z přeshraniční spolupráce Přátel přírody, kulturní aktivity i prostor pro setkávání, získávání nových kontaktů i impulzů pro další činnost. V rámci Setkání Přátel přírody proběhne i zasedání valné hromady spolku.

Proč se koná letošní Setkání Přátel přírody právě v Jablonci nad Nisou? Jednak zde sídlí největší organizace českých Přátel přírody o více než 300 členech, jednak tato organizace slaví v letošním roce čtvrtstoletí od svého založení a také město Jablonec slaví 150. výročí. A to vše si zaslouží oslavit a zažít.

Co přesně účastníky Setkání čeká? Podrobný program je k nahlédnutí zde.

 

přátelé přírodyPřátelé přírody z. s. / Žijeme přírodou, historií a kulturou. Rádi ovlivňujeme svět kolem sebe.

Spolek Přátelé přírody z. s. je národní nestátní nezisková organizace, jejíž místní skupiny a přidružení členové působí v několika krajích Česka. Zabývá se přírodou, kulturou a historií Českých zemí, poznáváním jiných krajů a kultur a aktivně spolupracuje s podobně naladěnými kolektivy v Česku i jinde ve světě. Dává příležitost seberealizace, aktivního trávení volného času, prostor pro dobrovolnictví a mezilidský kontakt.

Spolek je součástí mezinárodního hnutí Přátel přírody (Naturefriends International, Naturfreunde Internationale). V Česku k hnutí Přátel přírody patří asi 600 členů působících v několika krajích.

Více: www.pratele-prirody.cz/co-delame, www.nf-int.org