Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Podzimní akce Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví

uspávání horySluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. zve na své podzimní akce. Rodiče s dětmi si určitě vyberou z těch na Sluňákově a v Domu přírody Litovelského Pomoraví, zájemci o minulost a současnost českého osídlení v Banátu mohou navštívit diskusní večer v Divadle hudby, který doprovodí fotografie známého fotografa Jindřicha Štreita.

 

pátek, 7. říjen 2016 16:00

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Evropský ptačí festival v domu přírody

Krátká podvečerní procházka areálem domu přírody s pozorováním ptáků a údržbou rozmístěných budek po hnízdní sezóně. Navíc ošetříme další skla budovy Sluňákova proti nárazům ptáků. Budeme rádi, když se sejde co nejvíce nadšených pomocníků jakéhokoliv věku! FB stránka akce.

Ptačí festival

pátek, 14. říjen 2016 16:00

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Odpadové odpoledne pro (pra)rodiče s dětmi

Hravé odpoledne pro rodiny inspirované odpadovými materiály. Vyzkoušíme si hrátky s těmito materiály a také vyzkoušíme něco užitečného vyrobit právě z odpadových materiálů. Omezený počet míst, nutno se přihlásit předem na email:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 585 154 882. Rodinné vstupné 100 Kč. FB stránka kace.

 

sobota, 15. říjen 2016 13:00

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Uspávání hory

Pojďte s dětmi na podzimní procházku areálem Domu přírody Litovelského Pomoraví. Pro všechny jsou připraveny drobné hravé a výtvarné aktivity. V rámci akce se budete moci podívat do Rajské zahrady a Sluneční hory snů. Rodinné vstupné 100 Kč. Jednotlivci 50 Kč. FB stránka akce.

 

fotografie josefa ptáčkaDům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Výstava fotografií z fotografické dílny Josefa Ptáčka

1.–30. září, otevřeno denně 10–16.30

Fotografická dílna proběhla v areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví 21.–23. 4. 2016. Autoři fotografií: Alena Pončová, Dalibor Kvita, Eva Kutáčková, Eva Stanovská, Martin Vyhnal, Vladimír Janek, Vlastimil Kratochvíl, Zuzana Capoušková. FB stránka akce.

 

úterý, 18. říjen 2016 18:00

Muzeum umění Olomouc – sál Divadlo hudby

Václav Štěpánek, Pavel Klvač, Jindřich Štreit: Kde domov můj. Minulost a současnost českého osídlení v Banátu

Jaké historické okolnosti stály u vystěhovalectví z českých zemí do Banátu? Do jakých končin tehdejší vystěhovalci přišli? Jak se zabydleli v novém domově? Jaké byly rozdíly osídlení v srbském a rumunském Banátu? Jak se jim zde žilo a žije? Co do těchto míst láká dnešní turisty? K těmto a dalším otázkám budeme hledat odpovědi a souvislosti. S doprovodem fotografií Jindřicha Štreita.