Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoucké MAMMA HELP CENTRUM přivítalo první návštěvníky

mamahelpOlomoucké MAMMA HELP CENTRUM, které jsme tak dlouho a s nečekanými překážkami budovaly, přivítalo své první návštěvníky. Čtyřicítka pozvaných hostů se 22. února odpoledne sešla na symbolickou číši vína v nových prostorách, na adrese Dolní náměstí 42, a popřála olomouckým mammahelpkám dobrý start a hlavně spokojené a dobře ošetřené klientky.

MUDr. Karel Ćwiertka, Ph.D., zástupce přednosty onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc, který se stal odborným garantem naší olomoucké poradny, ocenil na naší práci zejména fakt, že jsme schopné, podobně jako některé zahraniční pacientské organizace, vystupovat jako partneři odborné lékařské veřejnosti. Potěšilo nás, že naše pozvání přijala řada dalších lékařů, zástupců onkologie i mamodiagnostiky, ale také třeba psychiatrie nebo kožního lékařství, že přišly také sestřičky z různých oddělení nemocnice. Jejich příslib, že k nám nasměrují pacientky, které by naši pomoc mohly potřebovat, nám samozřejmě udělal radost.

Měly jsme také příležitost ukázat naše zařízení hostům z jiných pacientských organizací – kolegyním z olomoucké Slunečnice i Amélie, zástupcům Unie neziskových organizací, kde je ostatně již dobře zapsáno naše přerovské centrum. Poznali nás, zatím alespoň touto cestou, i lidé z krajského úřadu a olomouckého magistrátu a věříme, že takto navázané první kontakty nezapadnou.

Přišly i ženy, které už Mamma HELP znají a chtějí konkrétně v Olomouci nějak pomáhat. Paní Helena dokonce přinesla čerstvě napečená perníková srdíčka zdobená růžovou stužkou a každý z hostů si jedno odnesl na památku.

Ze všech šesti ostatních MH center samozřejmě přijely se symbolickými dárky koordinátorky a některé terapeutky, a tak bylo naše sedmé centrum opravdu srdečně přijato do mammahelpské rodiny.

Karle Otavové, olomoucké koordinátorce, pomohla navíc se všemi přípravnými pracemi řada jejích přátel. Stejně jako ona, i Lenka, první členka terapeutického týmu, zapojila i svou rodinu, a tak vše dopadlo na výbornou. S přípravnými pracemi pomohla také řada jejích přátel.

Bonusem navíc pro budoucí olomoucké mammahelpky mohou být i služby masérky Jovany, která si otevírá svůj salón už 1. března v našem těsném sousedství, a také nám velmi ochotně v přípravách pomohla. Aby nás ženy se šrámy na těle i na duši dobře našly, o to se už koncem minulého týdne postarala redaktorka olomouckého rozhlasu paní Ivana Plíhalová, která nám nabídla hodinový prostor v oblíbené relaci Lady Magazín. Další rozhovory o všem, co v MH centru našim klientkám můžeme nabídnout, chystá Mladá fronta dnes a Olomoucká televize.

Všechny máme moc dobrý pocit z toho, jak Olomouc mammahelpky přijala, jak nám všichni vyšli vstříc a s velkou empatií nám pomohli se vším, co bylo třeba. Upřímně všem děkujeme!

Když jsme ve středu ráno z nového MH centra odjížděly, po schodech do prvního patra přicházely první dvě klientky! Jak to vypadá, šťastná sedmička, jak své centrum nazvala Karla, opravdu začíná bezvadně a naplno fungovat!

MAMMA HELP CENTRUM Olomouc má otevřeno zatím v úterý, ve středu a ve čtvrtek, od 10.00 do 15.00 hodin. Vchod je z ulice Uhelná, z Dolního náměstí stačí projít Masnými krámy a zamířit vpravo. Telefony: 585 220 288, 585 220 288, 734 500 635, 734 500 635, mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Mgr. Jana Drexlerová , ředitelka  MHC Praha

Fotografie z otevření centra ZDE