Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kandidáti na ocenění Osobnost neziskového sektoru za Olomoucký kraj nominováni

ANNO logo1Asociace nestátních neziskových organizací České republiky (ANNO) letos poprvé vyhlásila ocenění Osobnost neziskového sektoru. Cílem je vyzvednout významné osobnosti, které napomáhají k rozvoji neziskového sektoru a které přispívají k budování silné občanské společnosti. Osobnost neziskového sektoru má tedy ambici ocenit ty, kteří věnují nejen své znalosti a schopnosti práci v neziskových organizacích a kteří mají i osobnostní předpoklady pro práci s klienty nebo k rozvoji neziskového sektoru obecně.

Na výzvu ANNO reagovala i Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, protože za každý kraj Česka je možno nominovat tři kandidáty. V daném termínu se sešlo pět nominací, a protože byly všechny stejně kvalitní a nešlo do Prahy poslat všechny, proběhlo losování.

Podle jeho výsledků budou Olomoucký kraj reprezentovat a o ocenění Osobnost neziskového sektoru usilovat

  • Jan Bednář z Olomouce, předseda spolku Fort Radíkov, z. s. a zájmového sdružení Pevnostní město Olomouc
  • Iveta Botková, manažerka Rodinného centra Pohádka z. s. z Náměště na Hané
  • Alena Fritscherová, zakladatelka hipoterapeutického spolku Ryzáček, z. s. z Líšnice.

Nominovaní kandidáti za Olomoucký kraj se přidají k dalším uchazečům z dalších regionů Česka, ze kterých pak komise hodnotitelů vybere finalistu. Přejeme těm našim, aby to byl některý z nich! A o výsledku samozřejmě budeme informovat.