Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství!

DobrodruziMáte kolem sebe děti, mladé lidi či kamarády, které baví pomáhat? Chcete společně něco zažít? Znáte někoho, kdo pomoc potřebuje? Napadá vás, jak získat peníze pro dobrou věc? Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství! Nadace Via vyhlašuje program Dobro-druzi. Je to program filantropický, jehož cílem je vést lidi k filantropii ve věku, kdy to má největší smysl. Podpoří proto projekty týmů dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodly věnovat své nápady, aktivitu, energii a čas přípravě benefičních projektů, jejichž výtěžky pak darují na dobrou věc. Nadace výtěžek z beneficí týmům zdvojnásobí, a to až do výše 15 000 Kč. Zároveň poskytne konzultace, třídenní rozvojové a vzdělávací setkání, metodickou podporu, prostor pro sdílení s dalšími týmy a finanční příspěvek na organizaci akce. Uzávěrka přihlášek je 12. října. Bližší informace níže a dále na tomto odkaze.

O PROGRAMU

Až 15 týmů dětí a mladých lidí pořádá benefiční akce (např. běhy, bazary, divadelní představení, koncerty atd.) ve prospěch konkrétní osoby či organizace, kterou si předem sami zvolí. Výtěžek z beneficí týmům zdvojnásobíme do výše 15 000 Kč. Poskytneme jim také konzultace, třídenní rozvojové a vzdělávací setkání, metodickou podporu, prostor pro sdílení s dalšími týmy a finanční příspěvek na realizaci akce. Oceňujeme filantropické aktivity dětí a mládeže a chceme k nim inspirovat další. Naším cílem je probouzet v mladých lidech zájem o filantropii, vést je k pomoci druhým a k aktivnímu občanství. Chceme, aby se darování, dobročinnost, štědrost a starost o druhé staly běžnou součástí života lidí v Česku.

CO NABÍZÍME

— příspěvek na realizaci benefiční akce 3 500 Kč
— navýšení získaných darů v poměru 1:1 až do výše 15 000 Kč
— další finanční bonus, pokud vyberete 30 000 Kč a více
— celkem je k rozdělení připraveno 325 000 Kč
— účast na rozvojových a vzdělávacích seminářích a síťovacích setkáních

KOMU JE PROGRAM URČENÝ

Program je určen týmům dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodly věnovat své nápady, aktivitu, energii a čas přípravě benefičních projektů, jejichž výtěžky pak darují na dobrou věc.
Týmy dětí do 18 let potřebují dospělého patrona, který bude projekt formálně zastupovat.
Do programu Dobro-druzi se nemohou hlásit týmy a patroni, kteří byli v minulosti podpořeni v programu Pomáhej Nadace Via.

JAK SI BENEFIČNÍ PROJEKT NAPLÁNOVAT

Pročtěte si podrobně vyhlášení programu a hodnotící kritéria. Inspirovat se můžete také v Průvodci pro Dobro-druhy (ke stažení níže).

Svůj záměr můžete konzultovat s manažerkami programu na níže uvedených kontaktech nebo osobně na konzultačním setkání v Praze ve čtvrtek 22. září od 18 hod. ve Skautském institutu (Staroměstské nám. 4/1). Přihlásit na setkání se můžete zde.

KDE NAJDU INSPIRACI

Seznamte se s týmy a jejich benefičními projekty podpořenými v loňském roce v článku na našem Viablogu.

NA KOHO SE OBRÁTIT

Jarmila Cihlářová, 734 257 140, email:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Lucie Voláková, 777 221 643, email:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript