Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Do Sluňákova za nočním dobrodružstvím i na dožínky

slunakov 1Prázdniny se dávno přehouply do své druhé poloviny a tak už můžeme vybírat z akcí, které na září připravil Sluňákov / Dům přírody Litovelského Pomoraví. Nejen milovníci přírody si jistě vyberou z mnoha zajímavých aktivit. První z nich se uskuteční hned 2. září, kdy je pro děti a rodiče přichystána dobrodružná cesta za večerním životem areálu domu přírody. 9. září následuje další večerní vycházka, tentokrát za netopýry s přístrojovým poslechem netopýřích hlasů. Z dalších programů vybíráme zážitkové prohlídky areálu domu přírody 10. září, sluňákovské dožínky 17. září a svatováclavskou vycházku na houby 28. září.

 pátek, 2. září 2016 19:00

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Kdo chodí domem přírody po setmění

Dobrodružná cesta pro děti a rodiče za večerním životem areálu domu přírody. Kdo se probouzí, když slunce zajde za obzor? Je potřeba mít oči otevřené, uši nastražené a nos připravený k očichání, nikdy nevíte, na koho a co při zkoumání narazíte. Protože se jedná o večerní akci, s sebou si prosím vezměte baterku nebo čelovku. Poslední vstup na trasu ve 21. hodin. Rodinné vstupné 100 Kč, jednotlivci 50 Kč. Facebook událost.

 

slunakov netopyrpátek, 9. září 2016 18:00

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Netopýří noc v domu přírody

Večerní vycházka za netopýry s přístrojovým poslechem netopýřích hlasů. Před vycházkou ukázka krmení handicapovaných netopýrů a drobné aktivity pro děti. Pořádá Sluňákov ve spolupráci s ČESON, Centrum popularizace vědy PřF UP Olomouc. Facebook událost.

 

sobota, 10. září 2016 10:30

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Zážitkové prohlídky areálu domu přírody

Komentované prohlídky areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví se sníženým vstupným (25 Kč) v rámci dnů Evropského dědictví. Začátky u vstupu do informačního centra 9. a 10. září vždy v 10.30 a 14.00. Facebook událost.

 

sobota, 17. září 2016 09:30

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Sluňákovské dožínky aneb Jak hladové Hanák svuj báchor načgal

Den plný aktivit pro rodiče a děti.

HRAVÁ STANOVIŠTĚ PRO DĚTI A RODIČE 9.30–17.00. Sluňákovské aktivity doplní Hanácké skanzen Příkazy, Lesní dětský klub Bažinka, Lesní školka Sluněnka Olomouc, Mateřské centrum Heřmánek a Pevnost poznání. Poslední vstup na stanoviště v 16.30.

DOPROVODNÝ PROGRAM: volně otevřená Rajská zahrada a Sluneční hora snů • možnost nakrmit a pohladit si koně • písňohraní se Zdenkou Fridrichovou • tvořivé dílny s Janou Talandovou • vystoupení dětských hanáckých sborů • aktivity ke třídění odpadu sdružení  EKO-KOM • prodej regionálních produktů včetně domácího medu a moštů z Mezic. Facebook událost.

 

středa, 28. září 2016 08:00

Sraz vlaková stanice Hlubočky-zastávka

Svatováclavská vycházka na houby

Houbařská vycházka učená všem milovníkům hub a houbaření, těm kteří se sběrem hub začínají i těm zkušeným. A samozřejmě také těm, kteří houby sice nejí a ani je nesbírají, ale přesto se o nich a jejich životě rádi dozvědí. Průvodce prof. Vítězslav Bičík z mykologické poradny Vlastivědného muzea v Olomouci. Košíky, nože a další houbařské vybavení s sebou. Návrat do Olomouce dle chuti houbařů např. vlakem ve 13.24.