Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Inspirativní prázdninové čtení ze Světa neziskovek

Cimburk. Foto: Spolek PolypejeZajímavé prázdninové čtení přináší nové číslo Světa neziskovekSlunečných dnů máme před sebou ještě habaděj a tak třeba přijde vhod špetka výletní inspirace. Tentokrát se zaměřuje na památky, které spravují a opravují neziskovky. Věděli jste, proč jsme nenapravitelnými poutníky nebo jak zachránit hrad, pro který už včera bylo pozdě? Z článku o obnově téměř zapomenuté obce Skoky na Vás dýchne tajemná atmosféra a chuť prozkoumat tamější krajinu opředenou legendami. V rozhovoru s Kateřinou Mlynářovou se dozvíte, proč kopat za lepší svět, poradíme Vám s finančním řízením a ukážeme, jak se buduje něco, co jste vždycky měli v úmyslu – ať už chcete trávit čas se seniory nebo s motýly. A věděli jste, že neziskovky právě pracují na strategii pro Českou republiku?

Z obsahu letního čísla Světa neziskovek vybíráme:

Když památky ožijí: Je léto… Ano, už je zase v plném proudu čas dobrodružných výprav do přírody, výšlapů do překvapivě vysokých kopců k hradním branám, procházek po vycházkových trasách se znamenitými výhledy a naslouchání tajuplným historkám u táborového ohně. Ať už máte ve zvyku trávit letní čas jakkoliv, vsadím svoje turistické boty na to, že aspoň jednu památku v létě potkáte. Že památky tak nějak přirozeně ožívají se stoupajícími teplotami na teploměru? V tomhle článku se dočtete o těch, kterým vdechly život neziskovky. Celý článek zde.

Pohádka Skokovská: Ve zvlněné krajině, kdesi mezi širokými lukami a lesy, tam, kde je dostupnost veřejné dopravy nejistá a otevřená hospoda s občerstvením široko daleko jen zbožným přáním, shlíží do údolí kostel Navštívení Panny Marie. Pozůstatek zmizelé vesničky Skoky je opředen tajemnou aurou a mnoha legendami. Právě na Pannu Marii Skokovskou odkazuje rčení „Panenko skákavá!“. O obnovu života ve Skokách již deset let usilují lidé kolem spolku Pod střechou. Rozhodli se, že jedno z kdysi nejoblíbenějších mariánských poutních míst u nás nenechají jen tak zmizet. Celý článek zde.

Foto: Zdeněk CagašGól! 1:0 pro lepší svět: Organizací, které úspěšně využívají sportu k řešení různých sociálních problémů, je po světě celá řada. V České republice před 12 lety ale taková chyběla. A tak vznikl projekt Fotbal pro rozvoj, zastřešený organizací INEX – Sdružení dobrovolných aktivit. V rozhovoru povídá PR & media koordinátorka Katka Mlynářová o tom, jak se dá z fotbalových utkání vykřesat respekt, spolupráce a tolerance. A jde to i bez rozhodčích a psaných pravidel! Celý článek zde.

Rekvalifikační kurz MANAŽER NEZISKOVÉ A PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE: 
22. 9. 2016 - 27. 1. 2017
Chcete prohloubit své manažerské dovednosti a kompetence? Chcete nebo již začínáte působit na manažerské pozici v neziskové či příspěvkové organizace? Nabízíme Vám rekvalifikační kurz s akreditací u MPSV a MŠMT. Tento vzdělávací program s úspěchem realizujeme již řadu let. Předáme Vám to nejlepší, co umíme. Přihlaste se a rozšiřte řady našich spokojených absolventů. Celý článek zde.