Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Červnové Muzicírování pomohlo přežít vedro ve městě

muzicirovaniVe čtvrtek 23. června uspořádali Přátelé přírody z olomoucké skupiny Malá liška druhé hudební vystoupení z letošní série Muzicírování v parku. Ta má za cíl spojit amatérské muzikanty a jejich posluchače s přírodou a zajímavými místy olomouckých veřejných sadů. Po květovém jammování u Jihoslovanského mauzolea, které proběhlo po průtrži mračen, bylo to červnové naopak ve znamení vedra sužujícího hanáckou metropoli.

Účast byla kupodivu velká, protože zeleň Čechových sadů slibovala oproti vyhřátým dlážděným a betonovým plochám našich sídlišť aspoň částečné osvěžení. Poblíž sochy Boženy Němcové se doslova ve stínu lípy (a to hned několika) představily formace W&S Band z Krčmaně a Hudba z Marsu, která má s předchozí kapelou ze dvou třetin stejné obsazení.

Hrály a zpívaly se písně folkrockové, bluesové, folkové i bluegrassové a dvě hodiny vyhrazené na vystoupení rychle utekly. Pozvání na dnešní Muzicírování využily doslova všechny generace, nejmladšímu účastníkovi bude teprve rok a nejstarší už nosí šediny delší dobu. 

Odcházeli s dobrým pocitem, že kultura do olomouckých parků rozhodně patří. A nemusí to být jen ta oficiální, ale i ta, kterou uspořádají jedni z nás pro ostatní. Jen tak.

Výběr fotek z vystoupení najdete zde a zde.

 

jmena DSC04233