Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přehledná publikace seznamuje nestátní neziskové organizace s možnostmi evropských dotací

PublikacePotřebujete se zorientovat v evropských dotacích? Jste nezisková organizace? Právě pro vás je určena nová brožura, kterou vydalo Ministerstvo pro místní rozvoj. Publikace s názvem Evropské fondy pro nestátní neziskové organizace je rozdělena prakticky podle typových aktivit, na které mohou neziskovky žádat prostředky z evropských zdrojů. Představuje tak ucelený přehled všech evropských programů vhodných pro financování projektů neziskových organizací.

„Po vydání obdobné publikace pro obce jsme se zaměřili na další velkou skupinu žadatelů, a to nestátní neziskové organizace. Věřím, že brožura bude přínosná při základní orientaci mezi jednotlivými programy a pomůže neziskovým organizacím získat potřebné informace pro přípravu jejich projektů,“ řekla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci.

Vydáním přehledné brožury navazuje ministerstvo na předchozí úspěšné publikace pro zájemce o evropské dotace v programovém období 2014-2020. Abeceda fondů EU kromě obecného přehledu o programech a jejich nastavení v novém období popisuje i deset základních kroků k úspěšné realizaci projektu. Již zmíněná brožura Evropské fondy pro obce: Příležitosti v období 2014-2020 je nezastupitelný zdroj informací o příležitostech v evropských fondech pro starosty.

Všechny publikace jsou dostupné v regionální síti informačních středisek Eurocentrum, nebo také ke stažení na webových stránkách www.dotaceEU.cz/publikace.