Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Den otevřených dveří hiporehabilitačního centra Ryzáček v Líšnici

Ryzáček 1Prostřednictvím Dne otevřených dveří, který se koná 18. června 2016, se veřejnosti představí hiporehabilitační centrum v Líšnici Ryzáčeknestátní nezisková organizace provozující hiporehabilitaci a další aktivity spojené s využitím koní. Návštěvníci si mohou prohlédnout areál, seznámit se s prací centra a současně si užít spoustu zábavy! Na programu budou ukázky hipoterapie, parajezdectví, aktivity s využitím koní, svezení na koních a zábavné úkoly pro děti. Bohaté občerstvení zajištěno. Hiporehabilitace je zastřešující a nadřazený název pro všechny aktivity a terapie v oblastech, kde se setkává kůň a člověk se zdravotním znevýhodněním / specifickými potřebami. Název pochází z řeckého slova „hippos“ znamenající kůň a slova „rehabilitace“. 

Mezi aktivity provozované spolkem Ryzáček patří:

1) Hipoterapie je metoda fyzioterapie, využívající k navození léčebného efektu přirozený pohyb hřbetu koně jdoucího v kroku. Hipoterapie působí na člověka jako na celek – ovlivní fyzickou, psychickou i sociální stránku jedince.

2) Aktivity s využitím koní je kvalitní volnočasová a terapeutická aktivita. Kontakt člověka a koně, péče o koně a jízda na koni napomáhá právě prožité zážitky převést do zkušenosti, kterou klienti dále aplikují při dalších aktivitách a také ve svém osobním životě.

Ryzáček 23) Zájmové kroužky: Příhra jako pravidelná zájmová pohybová volnočasová aktivita - pohybové hry a aktivity v přírodě i s využitím koní; Krasojezdec jako volnočasová sportovní aktivita pro děti, která je zaměřena na voltiž.

4) Příměstské tábory s netradičními aktivitami s koňmi a outdoorovými aktivitami v přírodě. Příměstské tábory navazují na celoroční činnost.

5) Veřejné akce ve smyslu sociálně aktivizačních aktivit, jedná se o zábavné akce pro děti a mládež.

Pozvánka ke stažení.