Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

TyfloCentrum poprvé na olomouckém půlmaratonu

TZ TC na pulmaratonuSháníte na poslední chvíli registraci na červnový Mattoni 1/2Maraton Olomouc? Několik posledních registrací můžete zakoupit v TyfloCentru Olomouc. Získáte tím vedle radosti z vlastního sportovního výkonu možnost zažít i dobrý pocit z pomoci. Peníze, které se prodejem startovních čísel získají, použije TyfloCentrum na sportovní aktivity pro těžce zrakově postižené. Volná jsou čísla v rodinném běhu i v hlavním závodu.

 

Prostředky získané na sportování zrakově postižených chce ještě navýšit i ředitel TyfloCentra Olomouc Petr Zavadil, který půlmaraton sám poběží. Své důvody přibližuje takto: „Sám rád běhám a jezdím na kole a uvědomuji si, jak je pro lidi se zrakovým handicapem obtížné tyto aktivity provozovat. Nemohou se totiž jen tak spontánně rozhodnout a vyrazit. Vždy k tomu potřebují průvodce, který vidí.“

V současné době Tyflocentrum připravuje pro skupinu 10 nevidomých a slabozrakých týdenní sportovní pobyt. Finance potřebné na organizaci této akce chce proto Tyflocentrum získat mimo jiné prostřednictvím aktivního zapojení svého ředitele do půlmaratonu.

V tuto chvíli potřebujeme získat 23.000 Kč. V rámci projektu, který jsme pracovně nazvali „koruna za metr“ budu během půlmaratonu s podporou dobrých lidí usilovat o získání 21.098 korun na tento pobyt. Pokud mi chcete v mém úsilí pomoci, přispějte nám na tento projekt a umožněte i zrakově handicapovaným sportovat. Pokud by se vybralo více než 23.000 Kč, použijeme tyto peníze na další sportovní aktivity pro zrakově postižené,“ doplňuje Petr Zavadil.

Více informací o možnostech nákupu startovacích čísel a podpora projektu „Koruna za metr“: http://www.tyflocentrum-ol.cz/bez-pro-dobrou-vec, na e-mailu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na telefonu 585 423 737. Na projekt „Koruna za metr“ můžete přispět také na transparentní sbírkový účet č. 2300404858/2010. Do zprávy pro příjemce napište „Koruna za metr.“ 

Služby TyfloCentra Olomouc jsou určeny zrakově postiženým od patnácti let. TyfloCentrum pomáhá nevidomým a slabozrakým s hledáním pracovního uplatnění, výukou na počítači, výběrem vhodného počítače a v neposlední řadě s odstraňováním bariér. V průměru využije různé služby TyfloCentra 300 lidí ročně.

TyfloCentrum Olomouc také dává pracovní uplatnění lidem se zdravotním postižením v rámci sociální firmy Ergones. Ta se zaměřuje například na výuku cizích jazyků či výrobu propagačních předmětů a keramiky. TyfloCentrum Olomouc je jedním z největších zaměstnavatelů těžce zrakově postižených v Olomouckém kraji.