Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Centrum Sluňákov zve na své akce

slunakov 2Dům přírody Litovelského Pomoraví Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. zveřejnilo svůj program na blízké měsíce. Mezi nejbližšími se 20. května uskuteční program pro děti a jejich (pra)rodiče „Za včelkami do úlu“. Účastníci od 4 do 104 let společně odkryjí některá včelí tajemství, zahrají si hry a vytvoří si něco ve včelí dílničce. Týž den se v „Noci plné zvuků“ mohou rodiče s dětmi vydat na cestu za tajemnými zvuky večerního života areálu domu přírody. Centrum již také přijímá přihlášky na prázdninový příměstský tábor. Podrobnosti nejen o táboře níže:

 

pátek, 20. květen 2016 16.30, Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Za včelkami do úlu / Program pro děti a jejich (pra)rodiče

Víte, proč se říká být pilný jako včelička? Společně odkryjeme některá včelí tajemství, zahrajeme si hry a vytvoříme si něco ve včelí dílničce. Účastníci od 4 do 104 let. Vybavení přezůvky, oblečení a obuv do terénu dle počasí. 

Přihlášení Monika Tošenovská (Kukalová) e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo telefonicky 585 154 882, vstupné 50 Kč za dítě, 25 Kč za další dítě v rodině, doprovod zdarma

 

pátek, 20. květen 2016 18–21 hodin, Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Noc plná zvuků

Cesta za tajemnými zvuky večerního života areálu domu přírody – program pro rodiče s dětmi. Rozezvučte rozličné hudební nástroje a vyrobte si své vlastní. Vítr rozezní instalované zvukové objekty Maria Ciocoliho. Pokud ne, zkuste to sami. Začátek cesty od 18 do 20 hodin na informačním centru ve vstupní hale Sluňákova. Snížené vstupné v rámci olomoucké Muzejní noci 50 Kč rodina, 25 Kč jednotlivci.

 

slunakov 111. – 15. července 2016

Příměstský tábor na Šargouně u Litovle

Pro děti z 1.-5. tř., přijímáme přihlášky. Letem světem – cestovatelská dobrodružství z různých koutů světa, cena 1 500 Kč, Marta Heraltová,  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

3. května – 30. srpna 2016, denně 10–16.30, Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Adam Dostál: Objevování

Vesnička Horní Loděnice, téměř ani neexistuje. Když projíždíte autem mezi Opavou a Olomoucí, nikdy se zde nezastavíte – není důvod… a přesto zde Adam nachází mikro a makrosvět enigmatického světa, který často zbytečně hledáme tak daleko od domova. V případě Adama Dostála je vše na svém místě, a navíc v dosahu pomalé lidské chůze. Adamova tvorba nám zjevuje asketický, ale zároveň nově „okouzelný“ svět, který je nezbytným předpokladem pro sdílení intimity a prostoru k usebrání (Jiří Siostrzonek).