Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hledá se neziskovka na spolupráci v sociální oblasti

logovlajkyCR-PLDostali jsme nabídku spolupráce z Velkopolského vojvodství. Nevládní nezisková organizace „Wielkopolska Society of the Orthopedically Handicapped“ se věnuje lidem s mentálním postižením a poruchou pohybového aparátu. Hledá organizace, které sdružují lidi s mentálním a pohybovým postižením, aby s nimi navázala partnerství.

Cílem partnerství je jednak výměna zkušeností s jinými organizacemi v rámci EU, dále snaha získat finanční prostředky na pořádané aktivity. Organizace má zájem o vzájemné návštěvy a setkávání a podávání společných projektových žádostí o dotace z Evropské unie a dalších finančních nástrojů mezinárodní spolupráce.

Organizace má v Polsku 6 poboček (Gniezno, Owinska, Poznaň, Srem, Sroda a Wrzesnia) a sdružuje přibližně 1000 členů s pohybovým postižením, většina z nich je ve věku 50+. Organizace dále poskytuje péči 35 osobám s mentálním postižením, které navštěvují denní stacionář.

Zájemci mají laskavě kontaktovat Zastoupení regionu v Bruselu, jmenovitě paní Joannu Kubiak na emailové adrese   Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Budete-li mít zájem o zprostředkování kontaktu, obraťte se na naši kancelář.

Michaela Vráželová, Ph.D., LL.M., OK4EU - Zastoupení Olomouckého kraje při EU

Jeremenkova 40b, 779 00 Olomouc, tel.: +420 587 432 016, +420 737 331 647, e-mail:   Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript