Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Dřevohosticích jednalo Krajské sdružení Národní sítě MAS Olomouckého kraje

mas_mostenkaDne 17. února 2011 se na zámku v Dřevohosticích uskutečnilo jednání Krajského sdružení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky v Olomouckém kraji (KS NS MAS OK). Zástupci MAS zvolili nové členy výboru krajského sdružení, kontrolní komise a zástupce kraje do celostátních orgánů NS MAS ČR.

 

Předsedou krajského sdružení byl zvolen František Winter (MAS Horní Pomoraví), který je v současné době také předsedou Národní sítě MAS ČR. Dalšími členy tříčlenného výboru jsou Tomáš Šulák (MAS - Partnerství Moštěnka) a Radim Sršeň (MAS Šumperský venkov). V kontrolní komisi zasednou František Kopecký (Rozvojového partnerství Regionu Hranicko) a Miroslav Mačák (MAS Regionu Haná).

Zástupcem kraje do celostátního výboru NS MAS ČR byl zvolen František Winter, jeho náhradníkem je Radim Šršeň. V kontrolní komisi NS MAS bude Olomoucký kraj zastupovat Julie Zendulková (MAS Moravská cesta), v pracovní skupině LEADER Martina Žákovská (MAS Záhoří – Bečva) a Jaroslav Brzák (MAS Region Haná), v pracovní skupině hodnocení MAS František Kopecký a v pracovní skupině Propagace a medializace MAS Martina Žákovská. Do pracovní komise Mezinárodní spolupráce byl delegován Radim Sršeň, konzultační podporu zajistí Míla Hrušková a Hana Slováková (MAS – Partnerství Moštěnka).

František Winter získal i nominaci krajského sdružení na předsedu NS MAS ČR, který bude volen za měsíc 17. března na Valné hromadě Národní sítě MAS ČR ve Křtinách (v regionu MAS Moravský kras).

Jednání se zúčastnilo 9 ze 12 členů Krajského sdružení NS MAS ČR v Olomouckém kraji. Přítomni byli i zástupci dalších MAS z Olomouckého a Moravskoslezského kraje a za Krajský úřad Olomouckého kraje náměstek hejtmana Pavel Horák a za Krajskou agenturu pro zemědělství a venkov Olomouckého kraje její ředitel Karel Stojan.

Kontakt:

Marie Tesařová

Koordinátor informování a propagace SPL a MAS

tel. 604 946 559

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript