Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Libosad Malého Noe boduje v soutěži o nejhezčí českou proměnu

IMG 7668Libosad Malého Noe se uchází o cenu v soutěži "Má vlast cestami proměn", která hodnotí nejen nejlepší proměny českých staveb, ale i krajiny. V současné chvíli se libosad - v konkurenci 99 přihlášených proměn - nachází na druhé příčce. Místo má bohatou historii – téměř před sto lety inicioval vznik sadu nad Předmostím starosta obce Josef Knejzlík, s jehož pomocí se podařilo na málo úrodných obecních pozemcích vytvořit ovocný sad.

Ten ale v posledních desetiletích zpustl, oblast nebyla udržovaná a žádala revitalizaci. Zástupci olomoucké Nadace Malý Noe přišli před třemi lety do Přerova s nápadem sady znovu oživit a zároveň pomoci dětem, které vyrůstají bez biologických rodičů.

Projekt, který tímto získal charitativní nádech, oslovil nejen Přerovany. Přispěli na obnovu sadu, „koupili“ si patronství nad vybraným stromem - a zároveň díky tomuto finančnímu daru přispěli potřebným dětem. Sady se v průběhu let 2013 až 2014 rozrostly o 130 nových stromů a jejich patrony se stali i lidé zvučných jmen - například zpěvák Jaroslav Wykrent, houslový virtuos Václav Hudeček, herečka Hana Maciuchová či zpěvačka Leona Machálková. Patronací nad stromy převzaly i celé pracovní a školní kolektivy - na několik stromů se složili i pracovníci magistrátu. 

Přerovský libosad přihlásili do soutěže zástupci Olomouckého kraje a hlasovat pro něj je možné na adrese http://www.cestamipromen.cz/hlasovani až do května příštího roku. 

Podívejte se na Libosad Malého Noe do fotogalerie.

Zdroj: prerov.eu