Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Amelie otevírá nové centrum pro onkologicky nemocné

amelieJiž ve čtvrtek 16. července čeká olomouckou pobočku neziskové organizace Amelie, která pomáhá žít život s rakovinou již od roku 2006, otevření Centra Amelie Olomouc v nových prostorách. Vedle psychologického a sociálního poradenství připravuje nové centrum i program pro širší veřejnost.

 

Spolek Amelie poskytuje bezplatnou psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým. Ti mohou nabízené služby využít v takzvaných centrech, která se nacházejí v Olomouci, Praze, Liberci a Středočeském kraji. V Olomouci bylo první centrum otevřeno již v roce 2008, jeho prostory však vždy organizace sdílela s dalšími.

„Je to pro nás velká chvíle, že budeme mít konečně vlastní prostory. Můžeme tak klientům nabídnout větší časovou dostupnost našich služeb a chystáme se také rozšířit nabídku aktivit centra pro širší veřejnost. Chybět nebudou pravidelné přednášky, besedy se zajímavými osobnostmi nebo menší benefiční akce,“ upřesnila koordinátorka centra Tereza Kvapil Pokorná. Olomoucká Amelie vstoupila do povědomí především díky akreditovanému dobrovolnickému programu, který je uskutečňován na lůžkovém oddělení Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc nebo právě ve zmíněném centru.

Centrum Amelie Olomouc nabízí odborné psychologické a sociální poradenství, zprostředkování kontaktů a informací, aktivity zaměřené na podporu vyrovnávání se s onemocněním, přijetí léčby a života při dlouhodobé léčbě, na prevenci negativních důsledků dlouhodobé nemocnosti a přímou aktivizaci osob s onkologickým onemocněním a jejich blízkých. Slavnostní otevření Centra Amelie Olomouc v nových prostorách se uskuteční již ve čtvrtek 16. 7. 2015 v 17 hodin na adrese Horní náměstí č. 5.

„Připravovaný program v rámci otevření nového centra je tradičně v režii našich dobrovolníků. Hosté se mohou těšit na hudební vystoupení, ochutnávku dobrot z pekárny nebo ruční výrobky z výtvarných dílen,“ dodala koordinátorka centra Tereza Kvapil Pokorná.

Další informace o činnosti neziskové organizace Amelie jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách www.amelie-os.cz

Pozvánku najdete zde.