Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Krátce z červnového jednání předsednictva UNO OK

preds cvenPředsednictvo Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) se ve čtvrtek 4. června sešlo na svém pravidelném každoměsíčním jednání. To se konalo v prostorách sdružení OK4EU v Regionálním centru Olomouc. Na programu byla nejprve příprava setkání se zahraničním partnerem UNO OK, kterým je polská asociace OCWIP z Opole. O návštěvě polských neziskovek v Olomouci, plánované na termín 30. září - 2. října, informoval Hynek Pečinka. Brzy se k našim členům dostane informace, jak se zapojit a představit polským partnerům. Za přítomnosti polské delegace proběhne ve čtvrtek 1. října odpoledne krajský sněm UNO OK.

Marek Podlaha předal aktuality z činnosti Regionální stálé konference Olomouckého kraje, které je z titulu zástupce neziskového sektoru členem. Krátkou diskusi k záležitostem, jimiž se konference zabývá, vedl Jiří Rudolf. Marcela Vystrčilová pak informovala o získané podpoře Olomouckého kraje v oblasti zahraniční spolupráce právě na společné aktivity UNO OK a OCWIP. Dále představila spolek TJ Jiskra Jeseník, z. s., který požádal o členství. Byl jednomyslně přijat.

Závěrem Milan Langer požádal o propagaci chystané akce, celodenní vozíčkářské štafety pro nevozíčkáře, která proběhne od rána 19. června do následujícího rána. Včas předáme našim členům pozvánku s podrobnostmi.

Další jednání předsednictva proběhne vzhledem k prázdninám až 6. srpna.

Fotografie je ilustrační.