Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

XII. krajský sněm UNO

Logo_UNO_barevne_1V sobotu 5.února 2011 se na Olomouckém magistrátu konal již XII. sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO-OK). Již tradiční schéma programu zahrnovalo v dopolední části vystoupení hostů zejména z řad politiků, shrnutí činnosti UNO-OK za uplynulý rok (prezentace VP 2010) a v odpolední části kromě plánu aktivit na nadcházející období zejména volby do Předsednictva UNO-OK.

 

Sněmu se letos zúčastnili zástupci z více než 50ti neziskových organizací působících v Olomouckém kraji. Z řad politiků pozvání přijali náměstci hejtmana Olomouckého kraje Pavel Sekanina, Michal Fischer a Yvona Kubjátová (prezentace Financování NNO), místostarosta města Šumperk Marek Zapletal, starostka města Jeseník Marie Fomicziewová, senátor Adolf Jílek a dále místopředseda celorepublikové Asociace nestátních neziskových organizací (ANNO) Jaromír Hron. Prakticky všichni hosté se ve svých příspěvcích a zdravicích věnovali zejména problematice financování neziskového sektoru a přislíbili i nadále svou politickou podporu aktivitám neziskovek.

Voleb do devítičlenného Předsednictva UNO-OK se zúčastnilo celkem 11 z navržených kandidátů. Staronovým předsedou byl opětovně zvolen Marek Podlaha, místopředsedy Zdeněk Beil a Marcela Vystrčilová. Dalšími členy předsednictva se stali Jiří Rudolf, Milada Šnajdrová, Hynek Pečinka, Iva Sibrová, Jan Závěšický a David Pokorný. (Výsledky voleb do Předsednictva ZDE) Nezbývá tedy všem zvoleným popřát mnoho úspěchů při plánování aktivit UNO-OK a podpoře všech členských i nečlenstkách neziskových organizací z Olomouckého kraje.

Mimo to odpolední část programu zahrnovala rovněž představení projektu Klíče pro život a programu Mládež v akci - Evropské dobrovolné služby z úst Stanislavy Rotterové.

Fotogalerii snemu naleznete ZDE.

Celý zápis ze sněmu si přečtěte ZDE.