Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přihlaste své aktivity k Týdnu udržitelného rozvoje!

Change-and-SustainabilityČeská republika se letos poprvé připojí k Týdnu udržitelného rozvoje, který v minulých letech úspěšně proběhl v Německu, Rakousku a Francii. Jde o celoevropský projekt organizovaný Evropskou sítí udržitelného rozvoje, který usiluje o podporu a propagaci iniciativ v oblasti udržitelného rozvoje. Cílem Týdne udržitelného rozvoje je podpořit iniciativy, které přispívají k udržitelnému rozvoji ve svém regionu či které propagují myšlenku udržitelného rozvoje. Proběhne 30. května - 5. června pod záštitou předsedy vlády a Rady vlády pro udržitelný rozvoj.

Úřad vlády poskytne všem organizacím a institucím, které budou mít zájem se do Týdne udržitelného rozvoje zapojit, možnost prezentovat sebe a svou aktivitu na webové stránce  http://www.tydenudrzitelnosti.cz, která bude spuštěna v průběhu března 2015. Návštěvníci všechny registrované události uvidí na interaktivní mapě nebo je budou moci vyhledávat podle místa konání nebo typu aktivity. 

 

Registrace bude otevřena pro všechny státní instituce, výzkumná centra, školy, muzea, nadace, komunitní sdružení, neziskové organizace, podniky, ale i individuální občany a občanky. Klíčové kritérium pro registraci aktivity je souvislost s alespoň jedním pilířem udržitelného rozvoje (ekonomický, sociální, environmentální). Aktivity nemohou být čistě komerční. Může se jednat o konference, výstavy, trhy, filmová promítání, komunitní akce, iniciativy udržitelných podniků, vzdělávací projekty a další. 

Pokud jste na rok 2015 naplánovali aktivity výše popsaného charakteru, nabízíme Vám podporu při jejich propagaci a možnost uskutečnit je v rámci celoevropského Týdne udržitelného rozvoje mezi 30. květnem a 5. červnem 2015. Výzvu k registraci Vaší iniciativy či projektu obdržíte v průběhu března. S Vašimi případnými dotazy se již nyní můžete obracet na e-mailovou adresu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript