Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kraj hledá návhy na ocenění za práci se zdravotně postiženými

cenahejtmanaJiž podesáté bude v Olomouckém kraji udělena Cena hejtmana za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením jako jeden z výstupů Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Cenu uděluje hejtman po projednání Pracovní skupinou k problematice Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením a po schválení Zastupitelstvem Olomouckého kraje.

Ocenění je každoročně udělováno fyzické nebo právnické osobě:

  • za činnost, popřípadě čin, vykonávanou ve prospěch osob se zdravotním postižením na území Olomouckého kraje,
  • jako poděkování sponzorům, kteří se významně podíleli na činnosti organizace vyvíjející činnost ve prospěch osob se zdravotním postižením v Olomouckém kraje,
  • za reprezentaci osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje v zahraničí
  • za dlouhodobou, soustavnou činnost na poli vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením
  • za publicistickou činnost přibližující každodenní život osob se zdravotním postižením. 

Návrhy na udělení ceny za rok 2014 mohou být zasílány na odbor sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje do 27. února 2015, a to poštou nebo e-mailem ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ). Podrobnější informace a nominační formulář je k dispozici na webových stránkách Olomouckého kraje zde.