Svátek má Irena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Seminář Erasmus+ představí možnosti financování projektů v oblasti vzdělávání

ErasmusKomunitární program Evropské unie Erasmus+ bude hlavním bodem vzdělávacího semináře, který společně připravují zájmové sdružení právnických osob OK4EU, Olomoucký kraj a Dům zahraniční spolupráce. Cílem semináře je seznámit pracovníky Olomouckého kraje, měst, obcí, škol, neziskových organizací a dalších institucí v Olomouckém kraji s možnostmi Klíčové aktivity 2 komunitárního programu Erasmus+ (vzdělávání, mládež, sport a jiné) a poskytnout praktické informace a doporučení k vytváření projektové žádosti.

Komunitární programy jsou finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se posuzují buď v Evropské komisi, nebo v některé z výkonných agentur. V členských státech EU jsou kontaktní místa, kde mohou zájemci konzultovat své projekty. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států.

Seminář se uskuteční ve čtvrtek 22. 1. 2015 od 14:00 v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a, Olomouc.

Přednášejícím bude národní konzultant pro mezinárodní spolupráci programu Erasmus+.

Na seminář je potřeba se registrovat na email  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 19. 1. 2015. Program semináře je k dispozici zde.