Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Konference EMIN

Minimální příjem je v současné době silné téma v celé Evropské unii. Je považován za účinný nástroj proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Pro mnoho lidí, kteří se ocitli v těžké životní situaci, nemohou najít práci, nebo jim skončila výplata dávek v nezaměstnanosti, dostupnost adekvátního minimálního příjmu poskytuje významný základ pro účast v místní pospolitosti, dává podmínky pro návrat do důstojného života a zaměstnání. Navíc program minimálního příjmu tvoří zásadní přínos k inkluzívnímu zotavení z krize, podporuje ekonomiku a obnovuje kupní sílu a místní poptávku.

EAPN realizuje dvouletý projekt EMIN, během kterého mají členské státy EU provést analýzu podmínek pro přijetí programu minimálního příjmu ve své zemi a navrhnout návazná opatření. Organizátoři konference k programu EMIN  zvou všechny organizace a jednotlivce, jimž je téma minimálního příjmu blízké, aby se zúčastnili zásadní rozpravy na toto téma dne 7. 10. 2014.

Konference se bude konat v Senátu Parlamentu České republiky pod záštitou místopředsedy Zdeňka Škromacha. Účast přislíbil zakladatel EAPN Fintan Farrell.