Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vzdělávací seminář komunitárních programů EU Program Evropa pro občany

Vzdělávací seminář k programu Evropa pro občany se bude konat v úterý 11. 2. 2014 od 13:00 v zasedací místnosti v 10. patře budovy Krajského úřadu Olomouckého kraje (Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc).

Cílem akce je seznámit účastníky s možnostmi financování projektů z programu Evropa pro občany a předat jim informace, jak mají postupovat při vyplňování projektové žádosti.

Program Evropa pro občany podporuje projekty měst, obcí a organizací občanské společnosti. Je tedy možno připravit společný projekt např. s partnerským městem, obcí nebo neziskovou organizací, během něhož se setkají občané obce/města, diskutují spolu, předávají si zkušenosti atd. Jednotícím prvkem je tzv. aktivní evropské občanství, projekty musí být mezinárodní, je třeba mít partnera ze zahraničí. Program pokračuje i v období let 2014-2020 s lehce pozměněnými prioritami.

Komunitární programy představují finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se obvykle posuzují přímo v Evropské komisi, příp. v některé z jejích výkonných agentur. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států a každý podpořený projekt musí naplňovat znaky evropské přidané hodnoty.

Téma semináře:
- Přehled dotačních možností z programů Evropa pro občany
- Příprava projektové žádosti
- Konzultace projektových záměrů
- Diskuze

Přednášející bude národní konzultantka programu Evropa pro občany paní Kateřina Hamplová (program Evropa pro občany, Odbor informování o evropských záležitostech, Úřad vlády ČR).

Na seminář je potřeba se registrovat na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Více informací naleznete v přiložené pozvánce.